Elektrokozmetika

A kozmetikai eljárásoknál a hatóanyag bejutás elsődleges gátló zónája a bőrvédő rétege. Ez a funkciója a bőrnek alapvető feladata, így akadályozza meg a külvilág felőli anyagvándorlást.

Ha mélyebb rétegbe szeretnénk hatóanyagot juttatni, akkor használunk elektrokozmetikai gépeket.

 

VIO készülék:

Ózont fejleszt melynek mélyfertőtlenítő hatása van. Ezen kívül a vérbőségfokozó és a hajszálerekre jótékony keringésfokozó hatása is jelentős.

 

Arcvasaló:

A meleg hatására javul az anyagcsere, illetve felszívódás elősegítő hatása van.

 

Iontoforézis:

Görög eredetű szó. Galván áram hatására a töltéssel rendelkező anyagok víz közreműködésével vándorolnak.
Így olyan hatóanyagok juttathatók a bőr mélyebb rétegeibe, mint pl. kollagén, elasztin v. a vízben oldódó vitaminok. A galvánkezelés tágítja az ereket, fokozza a vérkeringést, ránctalanító, vízpótló hatása van. A kozmetikai anyagok hatása fokozódik, az öregedési folyamattok késleltethetők.

 

Ultrahang:
Az ultrahang az emberi fül számára hallható hangok felső határa fölött lévő rezgések gyűjtőneve, emberi füllel nem hallható. Elektromágneses hullám, mely egyenes irányban terjed, miközben mozgásba hozza az útjába kerülő részecskéket. Viszonylag mélyre tud hatolni a bőrben, ahol hő-, mechanikai- és kémiai hatást fejt ki.
Ezek összefüggésben állnak egymással: az ultrahang körben „szétrezegteti” a szaruréteget, így „tolva” mélyebbre a hatóanyagokat. Ennek hatására gyorsul az anyagcsere, nő a szövetek hőmérséklete, fokozódik a vér- és nyirokkeringés, így mindenhova gyorsabban jut el a tápanyagban és oxigénben dús vér, fokozódik a kollagén termelés.

 

Mezoterápia /Mesesense/ (tű nélküli mezoterápia)
Néhány éve átszivárogtak az orvosi, illetve az esztétikai bőrgyógyászatból a mezoterápiás eljárások. A kezelést két észak- amerikai orvoskutató (Peter Agree, Roderick Mackinnon) fejlesztette ki, amiért Nobel-díjban részesültek 2003-ban. Kimutatták a sejtmembránokban a protei és az agnagén csatornákat, melyeket rádiófrekvenciával meg tudnak nyitni. A nyílásokon keresztül a bőrre felvitt hatóanyag nemcsak a hámban, hanem a bőr alatti mély szövetekbe is bejuttathatók nagy mennyiségben.